13 Ekim 2016 Perşembe

2017 BAHAR TURU

13 Ekim 2016
Artık bahar turlarımız gelenek haline geldi. Takip edenlerin bildiği gibi geçen yıl Kapadokyada harika bir tur yapmıştık ama maalesef blog yazısını henüz hazırlayamadım. Gelecek yıl yine İstanbuldan uzaklara gideceğiz ve bu sefer Gökovada pedal çevireceğiz.
Turumuzu 13-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapacağız. Bu tarihte muhtemelen her yıl yapılan kalabalık bir bisikletli topluluğunun katıldığı Gökova turu da yapılacaktır. Yolda büyük olasılıkla bu gurupla karşılaşabiliriz.

Bildiğiniz gibi bizim turlarımıza dileyen herkes katılabiliyor. Genellikle de katılanlar hemen hemen aynı kişiler oluyor, arada bir kaç yeni arkadaşta bize eşlik ediyor.
Amacımız kıştan yaza çıkarken bir arada olup pedal çevirerek kondisyonumuzu arttırmak, bir araya gelmek, yeni yerler görmek ve yardımlaşmak. Tura katılanlar kendi eşyalarını taşıyorlar, arkamızdan gelen bir destek aracı veya ambülans yok. Mümkün olduğunca çadırda konaklayıp az para harcamak ve gerçek bir bisiklet turu yapmak, bisiklet turu yapmak isteyip tek başına yola çıkmaya cesaret edemeyen arkadaşların gerçek tur şartlarında pedal çevirip nelerle karşılaşacaklarını görmelerini sağlayıp öz güvenlerini kazanmalarına yardımcı olmak.
Turda toplu gidiş gibi bir sınırlamamız yok fakat mutlaka zorda kalana yardım edilir, arkada kalan tek başına bırakılmaz beklenir. Yukarıda söz ettiğim gibi turda konaklamayı mümkün olduğunca çadırlarımızda yapacağız. Şartların uygun olmaması veya aşırı yağış durumunda pansiyonda kalabiliriz. Arzu edenler tur boyunca pansiyonda kalabilirler.
Tura Bodrumdan başlayıp Datçada bitireceğiz. Mayıs ayında tarifeli feribot seferleri başlamadığı için feribotu kullanamayacağımızdan başlangıç için Bodrumu seçtim. 13 Mayıs Cumartesi sabahı Bodrum otogarından tura başlayacağız.

1. Gün: 13 Mayıs 2017 Cumartesi Bodrum - Ören

http://www.mapmyride.com/routes/view/1314869614



68 km lik bu etapta toplamda 1210 metre tırmanacağız ilk gün yüklerle hafife alınmayacak bir etap. Örende geceyi sahilde kuracağımız çadırlarımızda geçireceğiz. Gün batımından önce Ören e ulaşabilirsek harika bir dolunay manzarası izleyebiliriz.

2. Gün: 14 Mayıs 2017 Pazar Ören - Akyaka

http://www.mapmyride.com/routes/view/1314871105



Sabah erken kalkanlar gün doğumunu izleyebilirler. Burada gün doğumu bir başka güzel oluyor. Bu gün bir önceki güne göre kısa bir rotada pedal çevireceğiz ama yine hatırı sayılıp yokuşlar çıkacağız. Özellikle de hemen Ören çıkışından itibaren hafif bir eğimle yükselecek olan yol Alatepeye 3,5 km kala oldukça sertleşecek. 0 dan 400 metreye çıkacağız ve yola çıktıktan 11,5 km sonra yokuş bitiyor. Buradan sonra hafif bir inişin ardından Kultak köyü girişinde kısa fakat dik bir yokuş çıkacağız. Bundan sonra artık önümüzde çılgın yokuşlar kalmayacak. Akbük koyunda vereceğimiz öğle yemeği ve deniz etkinliğinin ardından Akyakada açık alanda kamp kuracağız. Orman kampının 2 yıldır fiyatı çadır başı 35 TL ve bu konuda çok kesinler kesinlikle indirim veya 2. çadırı kurmaya göz yummuyorlar.

3. Gün: 15 Mayıs 2017 Pazartesi Akyaka - Turunç

http://www.mapmyride.com/routes/view/1314875089



Turun en az yokuş çıkacağımız günlerinden birisi. Turunçta kamp kuracak uygun bir yer bulabilirsek çadırda konaklayacağız.

4. Gün: 16 Mayıs 2017 Salı Turunç - Avlana

http://www.mapmyride.com/routes/view/1314879460



Bu gün oldukça zor bir gün. Etabın kısalığı sizi yanıltmasın 43 km de 1362 metre yükseleceğiz. Bu güne kadar en fazla çıktığımız günden daha fazla yokuş çıkacağız.

5. Gün: 17 Mayıs 2017 Çarşamba Avlana - Aktur

http://www.mapmyride.com/routes/view/1314884068



Bu gün tur boyunca en yorucu gün olacak. 60 km de 1453 metre yükseleceğiz. Eğer Çubucak kampından yeteri kadar fiyat indirimi sağlarsak Balık aşıran yokuşunu çıkmadan burada konaklarız böylece biraz daha az çıkmış oluruz. Yeterli indirimi sağlayamazsak Aktur'a kadar devam ederiz. Çubucakta bu yılki fiyat Çadır başı 34 TL idi. Çadırda tek kişi kaldığımız için bu rakamı yüksek buluyorum. Akturda Mayıs Ekim Aylarındaki fiyat kişi başı 12, çadır 12 TL. Yani bir kişi çadırda tek başına 24 TL ye konaklayabiliyor.

6. Gün: 18 Mayıs 2017 Perşembe Aktur - Knidos

http://www.mapmyride.com/routes/view/1314895594



Yine yokuşlu bir gün yaşayacağız. Buraya kadar her konakladığımız yerde alış veriş yapıp yiyecek temin etme olanağımız vardı ama Knidosta alış veriş olanağı olmadığından yiyeceklerimizi yanımızda taşımamız gerekiyor. Geceyi çadırda geçireceğiz. İsteyenler gece samanyolunu izleyip samanyolu ve yıldız izi fotoğrafı çekebilir. Bu iş için tripotunuzu yanınıza almayı unutmayın.

7. Gün: 19 Mayıs 2017 Cuma Knidos - Datça

http://www.mapmyride.com/routes/view/1314898105



Turun en kısa etabı olacak yalnız yine bizi 780 metrelik bir çıkış bekliyor. Arzu eden akşam otobüsü ile dönebilir, Arzu eden Datçada konaklayıp ertesi gün dönebilir. Uçakla dönecek olup zamanı olanlar Dalamana pedal çevirebilir.

Alternatif rota

Bu mevsim bölgenin fazla yağış aldığı zaman dilimi içinde olduğu için yağış nedeniyle veya başka nedenlerle hedefte sapma olursa Knidos etabı iptal edilip Aktur veya Çubucaktan Datçaya gidilecektir. Knidos'a gitmek istemeyenlerde Aktur veya Çubucaktan Datçaya gidebilirler.

http://www.mapmyride.com/routes/view/1314886993





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder