4 Ocak 2012 Çarşamba

2012 TUR PROGRAMI 1

04 Ocak 2012 Çarşamba Geçen yıl yıllık tur planımı açıklamış ve bunu başarı ile uygulamıştım. Bu yıl bunu devam ettirmeye karar verdi çünkü bu şekilde daha iyi motive olduğumu ve daha bağlayıcı kararlar aldığımı fark ettim. 2010 yılı için planladığım bazı turları çeşitli nedenlerle ertelemiş, gerçekleştirememiştim. 2012 için planladığım ilk tur Göller turu. Önce neden göller turu dediğimi açıklayayım. Bu turda bir dizi göle gideceğim bunun için bu tura göller turu dedim. Bu turu geçen yıl Ekim sonunda yapmayı planlamış havaların yağışlı olması ve soğuması nedeniyle ertelemiştim. O zaman turu trenle Sakaryaya giderek başlatmayı düşünmüştüm ama Şubat ayından itibaren tren seferleri duracağından İstanbuldan başlatmaya karar verdim. Tur başlangıcı henüz kesinleşmedi ama bu turu 18 Mayıs olarak düşünüyorum. İlk gün İstanbuldan başlayıp Büyükderbente gideceğiz. İlk etabı Büyükderbent olarak düşünmemin nedeni sevgili dostum Erdal’ın burada evinin bulunması ve konaklama desteği alabilecek olmam.


1- İstanbul – Büyükderbent 124 km:

2- Bu günü istirahatle veya yüklerimizi bırakıp Kartepeye çıkarak değerlendireceğiz.

3- Büyükderbent – Göynük 102 km:

4- Göynük – Sülüklügöl 79 km:
Bu etapta Çubukköydeki Çubuk gölüne ve Sünnet gölüne uğrayacağız.

5- Sülüklügöl – Gölköy 91 km:
Sülüklü gölden Gölköye giderken Mudurnu ve Abant’ı göreceğiz.
6- Gölköy – Yedigöller 42 km:
Haritada 30 km gibi görünüyor ama Bolu Yedigöller arası 40 km olduğunu biliyorum.

7- Yedigöller – Düzce 53 km:

Turumu Düzcede tamamlayıp otobüs ile İstanbula döneceğim. Arzu eden arkadaşlarım bu turda bana eşlik edebilirler. Konaklama çadırda olacağından katılmak isteyenlerin gerekli malzemelerini yanlarında taşımaları gerekmektedir. Parkur 2. Günden itibaren inişli çıkışlı olduğundan çok kolay değildir. Bu açıklamayı göz önünde bulundurmanızı öneririm. Bu turdan sonra Haziran başında başlayacağımız İstanbul – Hopa – İstanbul turu var ve bu turun ayrıntılarını önümüzdeki günlerde paylaşacağım. Bir de artık geleneksel hale gelen Uludağ turumuz olacak. Turu ramazandan sonra yapmayı planlıyorum Bayramda veya hemen sonrasında Ağustos sonunda yapılacak. Bu seferki Uludağ bisiklet turunun diğerlerinden farkı 2 gece konaklamalı olacak olmasıdır. 1 gece Çobankayada konaklanacak, 1 gece ise göllerde konaklanacaktır ve bisikletlerimiz ile yüklerimizi geçen yıl olduğu gibi dağdan aşıracağız. Bileğine, bacağına, gücüne, kuvvetine güvenen arkadaşları beklerim.

7 yorum :

  1. Öncelikle yeni yılını kutluyorum Orhan abi.
    Bu seneki tur planlarının tümünü başaracağına eminim.
    Uludağ turunun planlaması ise güzel olmuş.Vakit sıkıntısı olmayacak ve güzelliklerin tadınaçok daha fazla varılabilecek.
    Beraber pedallamak dileğiyle.
    Karda görüşmek üzere :)
    Dinçer

    YanıtlaSil
  2. Geçen yılki Uludağ Turunun tadını alanlardanım. Zor olduğu kadar heyecanlı ve keyif verici bir turdu. Bir aksilik çıkmazsa bu sene de kaçırmam.

    YanıtlaSil
  3. Cihancığım Nilüferin "Sensiz olmaz" diye bir parçası vardı. O şarkıyı sana ithaf ediyorum. Sensiz olmaz turlar, o yollar sensiz çekilmez. :)

    YanıtlaSil
  4. Dinçer bu sefer ne yap et ailenden izin al ve bizimle beraber kal. Sen alamıyorsan ben gelip alacağım. :)

    YanıtlaSil
  5. Aliciğim bu seneki dağ geçişini 2 güne yayacağımızdan daha kolay olacak ve inişi Alaçam üzerinden yapacağız. Ayrıca zirveye çıkmak için de vaktimiz kalacak.

    YanıtlaSil
  6. Yaşasın Tiflis yolu göründü:))))

    YanıtlaSil
  7. Gürcistanın da içinde olduğu program hazır ve yakında yayınlayacağım.

    YanıtlaSil