11 Aralık 2013 Çarşamba

2015 TUR PROGRAMI

10 Aralık 2013 Perşembe
Şimdi daha 2014 yılı gelmeden ve bu yılla ilgili tur planı açıklanmadan nereden çıktı bu 2015 tur planı diyebilirsiniz. 2014 için bisiklet turu yapmayacağımı başka planlarım olduğunu geçen yıl bu yılın tur planını açıklarken yazmıştım. Daha sonra planlarımda küçük değişiklikler yaptım ve yine işin içine yine bisikleti soktum ama bu programda benim dışımda bu programı doğrudan etkileyen unsurlar olduğundan şimdiden bir şey açıklamıyorum. Eğer gerçekleşirse her zaman olduğu gibi yaşadıklarımı sizlerle paylaşırım.

Bu yıl için şu anda netleşen 17-19 Mayıs tarihlerinde yapacağımız Mudanya başlangıçlı Mustafakemalpaşa Suuçtuya yapacağımız turdur.
Bu girişten sonra 2015 yılının tur programına geleyim. Bu sefer daha önce yaptığımız ve çok ilgi çeken bir turu daha geniş katılımla tekrar etmek istiyorum. Turun adı:
BİSİKLET İLE TRANS KAÇKAR 2015.
Kimden 02 Eylül 2011 Döbedüzü Yukarı Çaymakçur
Tur Tarihi: 
1 Ağustos 2015 Cumartesi
Bu tarih arzular doğrultusunda değiştirilebilir ama zirve çıkışını kolay yapabilmemiz için zirve yolundaki karların erimiş olacağı bu tarihi öngördüm. Ayrıca çiçeklerin ve özellikle de orkidelerin en bol ve gösterişli olduğu zaman Temmuz sonu ve Ağustos başıdır.
Tur rotası:
Rotamız geçen sefer olduğu gibi Erzurumdan başlayıp Yusufeli, Dilberdüzü, Zirve, Döbedüzü, Çaymakçur, Ayder veya Kavrun, Ayder şeklinde olacak.
Tur Başlangıcı:
Tura katılmak isteyenler Erzurum ve Yusufelinden guruba katılabilecektir.
Tur Süresi:
1 haftadır. Hava muhalefeti nedeniyle zirve çıkışımız aksarsa hep birlikte karar vererek süreyi uzatabiliriz.
Kimler Katılabilir:
Bu etkinliğe arzu eden herkes katılabilir. Yalnız bu etkinliğin zorluk seviyesi yüksek olduğundan yorgunluk ve açlıkla baş edemeyen, bu tür durumlarda agresifleşen kişiler lütfen katılmasınlar. Hem kendileri huzursuz olur, hem de diğer katılımcıları huzursuz ederler. Yüksek tansiyon, kalp, kronik bel ve eklem sakatlıkları ile ağrıları olanlar katılmasınlar.
Doğa sporları belli riskleri taşırlar. Katılımcılar kendi ve ekip arkadaşlarının güvenliğini sağlamakla yükümlüdürler. Lütfen uyarıları dikkate alınız. Belli bir noktadan sonra iletişim güçlüğü nedeniyle tıbbi ve kurtarma yardım ekiplerinin gelmesi uzun zaman alacağından gereksiz zorlamalardan ve tehlikeli hareketlerden kaçının. 
Katılmak isteyenleri bisiklet ile katılanlar ve trekking yapacaklar olarak 2 kategoriye ayıracağız. Trekking yapacak olanlar Erzurumdan Yusufeline Otobüsle, Yusufelinden Yaylalar köyüne minibüsle gidecekler, buradan sonrasını yürüyerek tamamlayacaklar.
Tur katılım ücreti:
Tura katılım için bir organizasyon ücreti ödemeyeceksiniz. Herkes ulaşım, konaklama ve yeme içme harcamasını kendisi yapacak.
Konaklama:
Konaklama çadırda yapılacak ama arzu edenler Yusufeli, Yaylalar ve Ayderde pansiyonda konaklayabilecek.
Yeme içme:
Yukarıda sayılan yerlerde arzu edenler pansiyondan veya lokantadan yemek ihtiyaçlarını giderebilirler. Dağda yanımıza alacağımız yiyeceklerle kişiler arzuları doğrultusunda beslenmelerini sağlayacaklar.
Bisikletliler için gerekli malzemeler:
Sağlam bir bisiklet.
Sağlam bir bagaj. (Sele borusuna bağlanan modelleri tercih etmeyin, bu tür bagaj yüzünden ortaya çıkabilecek olumsuzlukta hem kendinizi yıpratırsınız hem de gurubu zor durumda bırakırsınız.
Kilitsiz pedal.
Gerekli teknik malzeme.
Eski heybe. Heybeleriniz muhtemelen sürtünmelerden zarar göreceğinden mümkünse ortlieb veya benzeri pahalı modelleri tercih etmeyin.
Bagaj lastikleri.
İp ve yaklaşık 50 cm uzunluğunda (bagajınız kırılırsa bağlamak için) tel.
Katılımcıların tamamı için gerekli malzemeler:
Çadır (çift katlı), mat, iyi bir uyku tulumundan oluşan uyku seti.
Burnunda çarşak bandı olan yercihan gore-tex yürüyüş ayakkabısı veya bot.
Yağmurluk. (Trekking yapanlara panço tavsiye edilir.)
Uzun tayt veya yürüyüş pantolonu.
Rüzgarlık.
Termal içlik.
Güneş kremi,
Geniş kenarlı şapka. (Özellikle trekking yapacaklara tavsiye edilir.)
Ocak. (2 veya 3 kişiye 1 tane olarak planlanmalı.)
Bardak, kaşık, çatal, tabak gibi mutfak malzemeleri.
Gerekli ilaçlar. (Ağrı kesiciler, yanık, yara, ishal, pişik ilaçları.)
Sargı bezi ve flaster.
Güneş gözlüğü.
Eşyalarınızı alacak büyüklükte sırt çantası. (Sadece trekking yapacaklar için.)
Fotoğraf makinesi, yetecek kadar yedek pil ve hafıza kartı.
Baton en az 1 tane. (Özellikle trekking yapacak katılımcıların mutlaka alması gerekiyor.)
El veya kafa feneri.
Şarjı uzun süre dayanan basit bir cep telefonu ve Turkcell telefon hattı.
Tur haritası:


                    Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
             
http://www.mapmyride.com/routes/view/333958597
Dağda belirli yerlerde yardımlaşma zorunlu olduğundan çabuk ilerleyebilmek için yardımlaşacağız. Bu turda bisiklet performansınızdan çok fiziki gücünüz ön plana çıkacağından katılmak isteyenler şimdiden kol, bel ve bacak adalelerini güçlendirme çalışmalarına başlasınlar. Geçen sefer GPS aletimiz yoktu ama bu sefer var ve üstelik geçen seferden kalma bir tecrübemiz de var. Turla ilgili hiç bir sorun yaşamayacağımızı umuyorum.
Tur ile ilgili duyurular 2014 sonbaharından itibaren buradan ve geçen sefer Kaçkar'a hazırlanırken kullandığımız facebook sayfasından takip edebilirler.

Turun başlangıç tarihi:
Tura 28 Temmuz Salı günü İrfan ile Erzurum'a uçarak başlayacağız. Geceyi Erzurumda bir otelde geçirdikten sonra 29 Temmuz Çarşamba günü otobüs ile Yusufeline geçeceğiz. Erzurum'a daha önce gidip görmemiş olanlar şehri gezmek için arzu ederlerse 1 gün önce gidebilirler.
Yusufelinde geceyi bir kampingde geçirip baraj gölü altında kalacak ilçeyi gezebiliriz. Yada zaman kaybetmemek için aynı gün minibüsle Yaylalar köyüne geçebiliriz. Yusufeli Erzuruma gelmek istemeyenler ile dağa çıkmadan önceki son buluşma noktamız.
Yusufelinde pansiyonda geceledikten sonra ertesi gün yürüyerek Olgunlar üzerinden Dilberdüzüne ulaşacağız. Sabaha karşı kalkıp zirve yürüyüşüne başlayacağız.
Hava şartları elverişsiz olursa Dilberdüzünde 1 gece daha konaklayarak şansımızı deneyeceğiz.
Daha sonra Dilberdüzünden Olgunlara dönüp Döbe düzünde konaklayacağız. Sonraki etap Döbedüzünden Karadeniz gölü olacak. Geceyi göl kenarında geçirdikten sonra Yukarıkavruna geçeceğiz. Buradan isyeten yürüyerek isteyense minibüsle Aydere inebilir. Belki hep birlikte Amlakiy üzerinden bir kaç yayla geçerek Zilkaleye geçmeye karar veririz. 10 Ağustos günü Pazarda bu turu bitirip Gürcistan turuna başlayacağım.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder