10 Haziran 2011 Cuma

ADANA TURUNU BEKLERKEN

Geçen yıl Kasım ayında mert ile birlikte yaptığımız Muğla Antalya turundan yeni dönmüştüm ve uzun kış gecelerinin birisinde yeni planlar yapmaya başladım. 2007 yılından beri Üniversite arkadaşlarımla her yıl bir yerde buluşuyoruz. Geçen yıl Kuşadasında yapılan toplantıya bisiklet ile gitmeye karar vermiş ama tur tarihinin Dünya Kupası ile çakıştığını fark edince vazgeçmiştim.
Bu yılki toplantı Mersinde, Mersin'e pek ala bisikletim ile gidebilirdim. Bu fikrimi o zaman turu Antalyadan Mersin'e yapayım bir anlamda geçen yılki turun devamı olsun dedim.
Peki Antalyaya nasıl gidecektim? Ege kıyısını takip etsem yol çok uzayacaktı ve benim o kadar uzun zamanım yoktu. Bu tur bir anlamda geçen yıl yine Mertle gittiğimiz Yalova Eskişehir turunun devamı olsun diye düşündüm ve turu Mudanyadan başlatmaya karar verdim.

17 Aralıkta Googlemaps in başına oturup haritalarımı hazırladım. Sonradan rotada bir kaç küçük oynama yaparak tur rotamızı kesinleştirdim. Sonrada bu haritaları eğim grafiklerini görebilmek için mapmyride ile de hazırladım.
Tur hakkında bir şekilde Kemal bilgi sahibi oldu ve bende gelebilirmiyim diye sordu. Tamam dedim ve 2 kişi olduk. Kemalle geçen yıl düzenlediğim Uludağ zirve çıkışında zirvenin hemen altında karşılaşmış ve selamlaşmıştık. Geçen at Sakarya İstanbul turunu birlikte yapıp birbirimizi daha iyi tanıdık.
Facebooktaki bir yazışmadan sevgili Cihan Aksoy turu öğrendi ve katılmak istediğini söyledi kabul ettim. Cihanla sanal alemden tanışıyoruz ama bisiklet geçmişi ve tur tecrübesi benden çok daha öncelere dayanıyor. Bisikletin dışında rüzgar sörfü ile ilgileniyor ve yazları Çanakkalede yaşıyor. Birbirimizden öğreneceğimiz pek çok şey var.
Hazırlıklarımızı tamamladık. Benim bisikletimi Trek'e götürmem gerekiyor. Pedal veya zincirden ses geliyor. Bu sorun bir türlü çözülmedi ve çok canımı sıkıyor.
Bu turda da yeni yerler görüp yeni insanlarla tanışacağız. Pek çok güzel fotoğraf çekip bunları dönüşte sizlerle paylaşacağım. İsterseniz sizlere birazda tur programımızdan söz edeyim. Bu program her an değişebilir. Bunu yola çıktığımızda kararlaştıracağız. Kemal Pazartesi anne ve babasını Bodruma götürecek. Tura İstanbuldan da katılabilir, Afyondan da.
İşte tur programımız:

1. GÜN: 18 Haziran 2011 Cumartesi
İSTANBUL-BURSA-ESKİŞEHİR 183 km
İstanbuldan Bursaya sabah 07:30 feribotu ile geçip pedal çevirmeye başlayacağız. Konaklamayı müsait olması durumunda oğlumun kaldığı öğrenci evinde yapacağız. Müsait değilse Belediyede çalışan arkadaşım vasıtası ile Belediye misafirhanesinde uygun fiyatla konaklayabiliriz. Önceliğimiz az harcayıp çok yer görmek olacak.

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
2. GÜN: 19 Haziran 2011 Pazar
ESKİŞEHİR GEZİSİ VE ARKADAŞLARLA BULUŞMA, YENİ ARKADAŞLARLA TANIŞMA

3. GÜN: 20 Haziran 2011 Pazartesi
ESKİŞEHİR-AFYON 144 km
Afyon yakınındaki Ayazini köyüne uğrayıp kaya mezarları ve peri bacalarını gezeceğiz. Konaklamamızı çadır kuracak yer uygunsa burada yapabiliriz.

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
4. GÜN: 21 Haziran 2011 Salı
AFYON – EĞİRDİR 156 km
Hem köy yollarından gitmek, hem Karamık bataklığını görmek, hem de Eğirdir gölü etrafında bisiklet sürebilmek için bu yolu tercih ettim. Doğrudan Eğirdir’e gitmeyi amaçlarsak yol 27 km daha kısalır ve Karamık Bataklığının yanından geçerken 67 – 72 km ler arasındaki % 8 e ulaşan tırmanışı yapmayız. Konaklamayı göl kenarında uygun bir yerde çadırda yapacağız.

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
5. GÜN: 22 Haziran 2011 Çarşamba
EĞİRDİR – YAZILI KANYON 60 km
Salda gölünün yanından geçerek Yazılı Kanyona ulaşıp konaklamamızı kanyonda yapacağız.

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
6. GÜN: 23 Haziran 2011 Perşembe
YAZILI KANYON – ANTALYA 140 km
Yolda Kurşunlu ve Düden şelalelerine de uğrayacağız. Düdenin üst tarafında kırk gözlere çıkmayı deneyeceğiz. Bu nedenle bu yolun 150 km civarında gerçekleşeceğini umuyorum. Antalyalı dostlarımızın önerisi doğrultusunda burada bir kampingde konaklayabiliriz.

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
7. GÜN: 24 Haziran 2011 Cuma
ANTALYA SERBEST GÜN
Antalyada 1 gün dinlenerek hem Antalyalı dostlarla buluşup hem de bir gün önce sıcak havada yaptığımız mevsim şartlarına göre uzun yol nedeni ile yorgunluğumuzu atmaya çalışacağız.

8. GÜN: 25 Haziran 2011 Cumartesi
ANTALYA – TİTREYEN GÖL 92 km
Titreyen Gölde kampingde konaklayacağız.

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
9. GÜN: 26 Haziran 2011 Pazar
TİTREYEN GÖL – ALANYA 66 km

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
10. GÜN: 27 Haziran 2011 Pazartesi
ALANYA – ANAMUR 132 km
Anamurda Paradise Campingde mola vereceğiz.

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
11. GÜN: 28 Haziran 2011 Salı
ANAMUR – TAŞUCU 122 km

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
12. GÜN: 29 Haziran 2011 Çarşamba
TAŞUCU – ERDEMLİ 57 km
Burada 1 veya 2 gün mola vereceğiz. Bu molanın nedeni hem 2 gün arka arkaya 100 km nin üzerinde yol yaptığımızdan toparlanmak için, hem de üniversite arkadaşlarımın burada yapacakları toplantıya katılıp görüşebilmek için. Daha önceki güzergahta 1 veya 2 gün kaybımız olursa bu molayı 1 gün olarak yapabiliriz.

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide
13. GÜN: 30 Haziran 2011 Perşembe
BOŞ GÜN
Limonluda Kayacı vadisi (Dr un yerine gidilecek)

14. GÜN: 01 Temmuz 2011 Cuma
BOŞ GÜN

15. GÜN: 02 Temmuz 2011 Cumartesi
ERDEMLİ – ADANA 106 km
Turumuzu şimdilik burada sonlandırmayı düşünüyorum. Para durumu, fizik kondisyon ve iş durumu uygun olursa turu İskenderun üzerinden Antakya, Kilis, Gaziantep, Halfetiye kadar uzatabiliriz. Güneyin sıcaklığı bizim yaşadığımız coğrafya ile kıyaslanamayacak kadar yüksek olması nedeniyle devam konusunda endişeliyim. Umarım güzel ve keyifli bir tur olur.

Create Maps or search from 80 million at MapMyRide

Tur dönüşü kaldığım yerden anlatımlarıma devam edeceğim.

8 yorum :

  1. Guzel turcularla guzel bir tur. Yolunuz acik olsun.

    YanıtlaSil
  2. Mapmyride ı bende çok seviyorum. Sevmediğim tek yönü kağıda bastırabilmek için ücret ödemek gerekmesi. Gerçi adamlar haklı da. Bunun için her tur için hem mapmyride harita hazırlıyorum ki eğimleri görebileyim diye, googlemaps te hazırladığım haritaları ise kağıda basıp yanıma alıyorum özellikle köy yollarından gideceksem). Mapmyride ile hazırlanan haritanın 3D özelliği de çok etkileyici. Kaçkar için hazırladığım haritaları 3D ile izleyince şimdiden heyecanlanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ahmet çok teşekkür ederim. İbrahim ile sana da turunuzda başarılar diliyorum. İstanbulda olsam sizlere bir süre eşlik etmek isterdim ama Temmuz başında her halde bizler hala yollarda olacağız.

    YanıtlaSil
  4. Size başarılar diliyorum,yalnız merakımı hoş gör iki etap hakkında kuşkularım var .Alanya-Anamur ve Anamur -Taşucu etepları, buraları birer günde geçmeniz sizi çok hırpalar diye düşünüyorum.Daha önce buralardan geçmişmiydin ?Benim tanıdığım kadarıyla sen binerek geçersin ,ben ise bazı yerlerde teknolojiyi kullanırım :-)))))))))).Merakla sizi izleyeceğim.sevğiler.

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar Merhaba,
    Programınıza göre şu an yollarda olmanız gerekiyor.Kazasız belasız aksiliksiz hayırlı yolculuklar dilerim.Orhan bey sizin bisikletin tekerlek göbekleri ve vites sizi üzüyor.Vitesi en az Shimano Deore seviyesine çıkarmanızı öneririm.Göbek konusunda da eğer değişiklik düşünüyorsanız ön göbek dinamolu bir model seçin.Seleden yana sıkıntınız varsa.Siz de tur dönüşü Cihan Aksoy'un kullandığı BROOKS seleyi öneririm.Tam uzun turların selesi.
    Tur sırasında herhangi bir malzemeye ihtiyaç olursa (0542 2163498)aramaktan çekinmeyin.Size ulaşabilecek bir adrese 1-2 gün içinde kargo ile ulaşmasını sağlarım.
    Yolunuz açık olsun.
    Sabri Atalay

    YanıtlaSil
  6. Eminciğim bu etap hakkında Cihan dahil herkesin kuşkuları var. Ben hala yapabiliriz diyorum. Tek sorun sıcak hava. Eğer zorlanırsak bu iki günü üçe bölebiliriz. Nasılsa programın önündeyiz.

    YanıtlaSil
  7. Sabri Bey yakın ilginize teşekkür ederim. Sele konusunda haklısınız değişiklik yapmam gerekiyor. Şimdilik göbeklerden ve vitesten şikayetim yok. Sadece ön attırıcı küçük dişliye geçerken gecikiyor. Afyondan Eğirdire geçerken her Zamanın gibi atla lastiğim patladı. Bunun nedeni Schwalbe City Crouser mark lastiğimin içindeki implant hatası çatlağın iç lastiği zedelemesi. Dün Antalyaya geldik. Yarın yola devam edeceğiz.

    YanıtlaSil
  8. orhan abi milyonda bir olur nasıl karşılaştık öyle :) başarılar....

    YanıtlaSil