21 Ağustos 2014 Perşembe

CHAPELLA - ZURİCH

07 Temmuz 2014 Pazartesi Sabah kalktığımda hava güneşliydi. Bu gün bisikletle gezeceğiz ve tam gezi havası. Aslında Zürih'e kadar ben yolun devamını da bisiklet ile gitmek istiyorum. Hele bu gün bir gidip St. Moritz ve güzelliklerini görelim İrfan'ı ikna ederim diyerek tuvaletin yolunu tuttum. Kampın genel tuvaleti duş, bulaşık, çamaşır işlerinin yapıldığı bina bu merdivenlerin yukarısında sabah sabah henüz gözümü açamazken kim çıkacak oraya.

18 Ağustos 2014 Pazartesi

İTALYA YOLLARI TAŞTAN DEL STELVİO ÇIKARDI BENİ BAŞTAN

06 Temmuz 2014 Pazar
Her şey bir gün Facebooktaki bir paylaşımla başladı. Paylaşımda Scayscanner ın seyahat haberlerinde yayınladığı Avrupanın en iyi 8 bisiklet parkuru vardı. Avrupa'nın en iyi 8 bisiklet parkuru yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Önce İngilteredeki parkur ilgimi çekti ama listenin sonuna geldiğimde fikrim değişti. Son sırada zorluk derecesi 10 üzerinden 10 gösterilen İtalyadaki del Stelvio vardı. Del Stelvio hakkındaki açıklamayı okuyunca ağzım kurudu, gözlerim parladı, heyecanlandım.
Hemen Google haritayı açıp dağın yerini bulup nasıl gidebileceğimi araştırmaya başladım. Yazın İsviçreye gitmeyi planlıyordum, oradan İtalya ya geçip dağa tırmana bilirdim.

13 Ağustos 2014 Çarşamba

ANDERMATT - DOMASO - BORMİO

ANDERMATT - DOMASO
4 Temmuz 2014 Cuma
Sabah kalktığımda hava bulutlu ve rüzgarlıydı. Dün son 7 km de buraya gelirken karşıdan esen rüzgar bu günde ters yönde esiyor yani bu gün çıkmayı planladığım Gottard tan esiyor. Bu tür tırmanışlarda karşıdan esen rüzgar çıkışa başladığınızda etkisini kaybeder, dağ size doğal paravan olur. Ancak zirveye yaklaştığınızda rüzgarın olanca etkisini hissedersiniz.
Yolun karşı tarafındaki tuvalete gitmek için yürümeye başladım. Dün akşam fotoğraf makinemin pilini prize takıp şarj etmiştim. Gece uykudan uyanıp mümkün olduğunca el ayak çekilince gelip küçük akümü şarja bağlamıştım. Fotoğraf makinemin şarj cihazı ve pili aynı marka makine kullanmayanın işine yaramaz ama akü herkesin işine yarar.

12 Ağustos 2014 Salı

BRIENZ - ANDERMATT

3 Temmuz 2014 Perşembe
Sabah kalktığımda sis vardı. Sisin yoğunluğundan göl görünmüyordu. Akşam yağmur durdu diye ipe astığım nemli giysilerim ve havlum adeta su dolu kazana sokulup çıkarılmış gibi ıslanmıştı. Yıkadığım çamaşırlarım sanki sıkılmadan asılmış gibiydi.
Geçen hafta buradayken sabahki sisin ardından günlük güneşlik bir gün yaşamıştık. Sisin dağılıp yerini güneşli bir güne bırakacağına dair bir inanç var içimde.

9 Ağustos 2014 Cumartesi

BRIENZ - INTERLAKEN

2 Temmuz 2014 Çarşamba
Sabah kalktığımda hava bulutluydu.
Kimden Brienz - Interlaken
Bu günkü turu akşam iptal etmiştik ama yağmurun olmaması beni motive etti. İlerleyen saatlerde havanın açacağını umuyorum.

8 Ağustos 2014 Cuma

LUZERN - BRİENZ

01 Temmuz 2014 Salı
Meteoroloji önümüzdeki bir kaç gün yağmur gösterse de sabah kalktığımızda hava günlük güneşlikti. Bu bizim için güzel bir sürprizdi. Ocağı yaktıktan sonra hemen makinemi kapıp göl kenarına koştum. Geçen hafta kaldığımız 3 gün boyunca çevredeki dağları hiç bir sabah bu kadar berrak görüp görüntüleyememiştim. İşte Rigi dağı karlı zirvelere kadar görünüyordu.

1 Ağustos 2014 Cuma

YOLCULUK BAŞLIYOR

14 Haziran 2014
2 yıl önce Kaçkar da tanıştığım arkadaşımın cesaretlendirmesi sonucu bu yaz İsviçreye gitmeye karar verdim. 2 kış elime geçen üç beş kuruşla CHF (İsviçre frangı, €, $ alıp kenara koydum. Aylar öncesinden gidiş dönüş uçak biletlerimi aldım.